BATMAN / HASANKEYF - Akalin İlkokulu

Ara

Milli Mücadele'nin amacını ve ruhunu, milletin birlik ve beraberliği ile bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif ERSOY 'u bir çok etkinlikle andık.

Ara

Yerli Malı Haftasının amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve "yerli malı kullanmanın önemi" vurgulandı.İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde duruldu. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatıldı. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde duruldu.

Ara

Değerler Eğitiminde bu ay merhamet ve şefkat değerlerimizi konu aldık. Bu değerlerimizin kazandırılması için okulumuz öğrencileriyle birlikte bir çok etkinlik yaptık.

Ara

Hasankeyf Kaymakamlığınca, organize edilen bir program dahilinde,Yeni Hasankeyf Yerleşkesinde yapımı tamamlanarak 2018 yılından beri hizmet vermekte olan İlçe Halk Kütüphanesini ve Müzesini ziyaret ettik.
Öğrencilerimiz için eğlenceli ve faydalı olan bu gezimiz için Kaymakamımız Sayın Haluk KOÇ, Milli Eğitim Müdürümüz Ali TANRIVERDİ ve Şube Müdürlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün 81. ölüm yıl dönümünde Atamızı saygı, sevgi, özlem ve minnetle andık.

Kas

Kızılay Haftasına dikkat çekmek için okulumuz öğrencileriyle birlikte bir çok etkinlik yaptık.Kızılay nedir, Kızılay' ın çalışma alanları, Kızılay'ın gelir kaynakları hakkında bilgi verildi.

Ekm

Değerler Eğitiminde bu ay ''Vatanseverlik'' değerimizi konu aldık.Okulumuz öğrencileriyle birlikte demokrasi şehitlerimizi andık ''Vatan'' konusuyla ilgili resim ve şiir yazma etkinlikleri yaptık. EBA dan öğrenci seviyemize uygun videolar izledik.''Sorumluluk'' kavramına değinerek ''Vatanımıza karşı sorumluluklarımız'' hakkında bilgi verildi.

Cumhuriyetimizin 96. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Okulumuz öğrencileriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama törenini gerçeklerştirdik.Tören başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Okulumuz Müdür Yetkili Öğretmeni Sümeyra YALDIZ günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.Daha sonra Programımıza öğrencilerimizin şiir dinletisiyle devam ettik.

Koromuzun seslendirdiği ''İzmir Marşı'' ve tiyatro kulübümüzün hazırlamış olduğu ''Cumhuriyet Çocukları'' adlı oyunumuz büyük beğeni topladı.Velilerimizinde katılım gösterdiği programımız kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Ekm

4 Ekim hayvanları koruma günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi koşullarda beslenmeleri, duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmaktır.

Okulumuz öğrencileriyle birlikte minik dostlarımızın su ihtiyacını karşılamak için farklı yerlere su kapları koyduk. Hayvanları korumanın önemiyle ilgili 1-2-3-4/A sınıfı öğrencileriyle bir tiyatro gösterisi gerçekleştirdik.

Eyl

Değerler Eğitiminde bu ay Selamlaşma değerimizi konu aldık. Okulumuzda, sınıfımızda huzurlu ve mutlu yaşamamız için uymamız gereken birtakım kurallar vardır. İlk kuralımız ''Selamlaşma'' kuralıdır. Sabah okula geldiğimizde öğretmenimize, arkadaşlarımıza '' Günaydın'' demek başımızla selam vermek , gülümsemek , akşam ayrılırken ''Hoşça kal'' , ''iyi akşamlar'' demek birimiz konuşurken diğerinin dinlemesi, birbirimizden birşey isterken ''Lütfen'', ''Alabilir miyim?'' gibi ifadeleri kullanmak, hayatımızı kolaylaştıran davranışlardır. Bu değerin kazandırılması için okulumuz öğrencileriyle birlikte Eylül ayında birçok etkinlik yaptık.

Eyl

2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı sene başı veli toplantısını 1-2-3-4/A sınıfında gerçekleştirdik. Velilerin ilgi gösterdiği toplantıda etkili bir eğitim öğretim yılı gerçekleşmesi için fikir alışverişinde bulundu.Öğretmenimiz Sümeyra YALDIZ Eğitim Öğretim sürecinde veli ile öğretmenin işbirliği halinde olması gerektiğini ifade etti.

Açıklamaların ardından soru cevap kısmına geçilerek velilerin istek ve talepleri dinlendi. Sümeyra YALDIZ toplantıya katılan velilere teşekkür ederek 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Eyl

Okulumuz öğrencileriyle birlikte yaşadığımız çevreye gezi düzenledik. Sebze ve meyvelerin nasıl yetiştirildiği hakkında bilgi verildi.

Ara

Yerli Malı Haftası her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin arttırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir Bu amaçla okulumuz öğrencileriyle birlikte yerli malı haftasını kutladık.

Ara

Değerler Eğitiminde Kasım ayı boyunca okulumuzda Temizlikle ilgili birçok etkinlik yaptık.