BATMAN / HASANKEYF - Akalin İlkokulu

Mrt

Okulumuzda covid-19 'a karşı her türlü tedbirleri alarak 15 Şubat 2021 tarihinde yüz yüze eğitime başladık.

Ara

Her yıl 12-18 Aralık Haftası Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak okullarımızda kutlanmaktadır.Kutladığımız Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulamak ,farkındalık yaratmak amacıyla kutlanır.

12-18 Aralık 2020 Yerli Malı Haftası, uzaktan eğitim nedeniyle bu yıl ilk kez evlerde kutladık.Çevrim içi görüşmelerle öğrencilerimiz ezberledikleri şiirleri okudular, hazırlamış oldukları yiyecekleri yediler öğretmenimiz yerli malı haftasının niçin kutlandığını , amacı ve önemi hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Ara

Okulumuzda covid-19'a karşı tedbirler alınmıştır.

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan, Yarın Nefes

Ara

Okulumuz öğrencileriyle birlkte Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün 82. ölüm yıl dönümünde Atamızı saygı, sevgi, özlem ve minnetle andık.

Ara

Cumhuriyetimizin 97. Yıl Dönümü Kutlu Olsun.

Okulumuz öğrencileriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama törenini gerçeklerştirdik.Tören başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Okulumuz Müdür Yetkili Öğretmeni Sümeyra YALDIZ günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.Daha sonra Programımıza öğrencilerimizin şiir dinletisiyle devam ettik.

Haz

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri , öğretmenleri Sümeyra YALDIZ nezaretinde , Hayat Bilgisi Dersi , Ülkemizde Hayat ünitesi kapsamında , Yerel Yönetim Birimleri konusunda Akalin köyü Muhtarı Cüneyt BAŞAK'ı ziyaret etti.Ziyaretten çok memnun kaldığını belirten muhtarımız , öğrencilere yerel yönetimler , yerel yönetim seçimleri ve süresi , yerel yönetimlerin önemi ve yerel yöneticilerin yaptıkları iş ve işlemler , muhtarların görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi.Öğrencilerimiz hazırladıkları soruları muhtarımıza sordular.Neşeli bir ortamda geçen ziyaretten öğrencilerin güncel ve faydalı bilgiler edindiği ve ziyaretten memnun kaldıkları gözlendi.(10/03/2020)

Haz

Okulumuz öğrencileriyle birlikte deyimler ve atasözleri sergimizi açtık. Velilerimizinde katılım gösterdiği sergimiz büyük beğeni topladı.(02/03/2020)

Mrt

Değerler eğitiminde bu ay sorumluluk değerimizi konu aldık. Sorumluluk değerimizin kazandırılması için okulumuz öğrencileriyle birlikte birçok etkinlik yaptık.

Mrt

Sivil savunma; savaş veya afet halinde halkın can ve mal kaybının önlemek için yapılacak her türlü silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabalar bütünüdür.Okulumuz öğrencileriyle birlikte sivil savunma hakkında bilgilendirmek ve farkındalık  oluşturmak için sivil savunma gününü kutladık.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine vergi konusuda bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması için eğitim verilmiştir.

Şbt

Okulumuz öğrencileriyle birlikte fedakarlık ve yardımseverlik değerlerimizin kazandırılması için Ocak ayı boyunca bir çok etkinlik yaptık

Ock

Okulumuz öğrencileriyle birlikte 73. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftasına dikkat çekmek için bir çok etkinlik yaptık.

Ock

Okulumuz öğrencileriyle birlikte saygı ve sevgi değerlerimizin kazandırılması için Aralık ayı boyunca bir çok etkinlik yaptık.