BATMAN / HASANKEYF - Akalin İlkokulu

Haz

e- Okul karne bilgilerine ulaşmak için linki tıklayınız.  e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi (meb.gov.tr)

Haz

Okulumuzun bahçesine öğrencilerimizin fiziksel aktivitelerini geliştirecek yeni oyun alanları yapılmıştır.

Haz

Okulumuzun dış cephesi Batman Kızılay desteğiyle gönüllü öğretmenlerimiz tarafından boyanmıştır. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

May

Bir toplumda sürekli gelişmeyi sağlamak her bir bireyi eğitim sürecine dâhil etmekle mümkün olmaktadır. Her bir ferdin yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri engellenmediği sürece geliştirilecek yönleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerin yaşamın her alanına katılması, eğitim başta olmak üzere her türlü imkândan en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması en tabii haklarıdır.

Toplumun her kesiminde özel eğitim konusunda bilgi ve farkındalığın oluşması, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimden en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması adına hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu konudaki görevlerimizi büyük bir sorumluluk bilinci içinde yerine getirmekte ve çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Yürüttüğümüz çalışmalar toplumumuzun her bir ferdine ilgi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda daha kaliteli eğitim fırsatları sunmaktır. Engellilik bireyin kendisi ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını da beraberinde getirebilmektedir. Bu durum ailelerin hassas ve dikkatli olmalarına yol açarken onların yaşadığı güçlüklerle baş etmeleri sürecinde de bizlere birtakım görevler yüklemektedir. Bu görevlerin belki de en önemlisi engelli birey ve ailesi ile empati kurmaktır. Bu hafta münasebetiyle her bireyin engelli adayı olduğuna, engelli bireylerimize yönelik olumlu tutum ve davranışlar sergilenmesinin önemine dikkat çekilmektedir. Ayrıca engelli bireylerin toplumsal yaşamda hoşgörü ile karşılanan, seven, sevilen, üreten insanlar olarak var olabilmelerine destek olunması da amaçlanmaktadır.

May

Değerler eğitiminde bu ay sevgi ve saygı değerimizin kazandırılması için öğrencilerimiz ile birlikte çalışmalar yaptık.

Nis

Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen "Okulum Temiz" programına başvuran okulumuz  belge almaya hak kazandı.

Nis

Okulumuz öğrencileriyle birlikte Mart ayında temizlik değerimizin kazandırılması için bir çok çalışma yaptık. Kişisel temizlik ve çevre temizliğinin önemi üzerinde durularak öğrencilerimize bu alışkanlığın kazandırılması ve devam ettirilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Mrt

Yazarımız Behçet Gülenay'ın okulumuzu ziyareti... Çocukların yüreğine bizde kitap D'okuyalım

Kütüphane haftasınanda okulumuzda eğitimci yazarımız Behçet Gülenay'ı konuk ettik. Öğrencilerimiz yazarımızla sohbet ettiler, sorular sordular eğlenceli ve verimli zaman geçiren öğrencilerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Mrt

21-26 Mart orman haftası kapsamında öğrencilerimizle birlikte kökleştirdiğimiz incir, ceviz ve nar fidelerini toprakla buluşturduk.

Mrt

''Onlar geri dönmeyi hiç düşünmediler.. ve tarihi kalemle değil kanlarıyla yazdılar..! 106 yıl önce Çanakkalede bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve dualarla anıyoruz..!

Okulumuz öğrencileriyle birlikte Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenledik. Bu program kapsamında öğrencilerimiz '' Şehit Mektubu'' adlı tiyatro gösterisini sergilediler. Tiyatro gösterimiz büyük beğeni topladı.

Mrt

Okulumuz öğrencileriyle birlikte 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünü törenle kutladık. İstiklal marşımızın 10 kıtasını ezbere okuyan öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Mrt

8 Mart dünya kadınlar günü ile ilgili okulumuz öğrencileriyle birlikte etkinlik yapılmıştır.

Mrt

1-7 Mart Deprem haftası kapsamında öğrencilerimize deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgi verildi. Okulumuz öğrencileriyle sosyal mesafe kurallarına uyarak deprem tatbikatı yaptık.

Mrt

28 Şubat sivil savunma gününün önemi, amacı ve neler yapılması gerektiği hakkında okulumuz öğrencilerine bilgi verilmiştir. Sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek okulumuz öğrencileriyle birlikte yangın tatbikatı yaptık.